Inzicht in competenties, sturen op ontwikkeling

12 december 2019

Ons feedbacksysteem is een belangrijk instrument voor talentontwikkeling. Dankzij de online feedback wordt duidelijk op welke competenties medewerkers gerichte training nodig hebben. Met deze kennis kunnen onze klanten sturen op de transitie naar een effectieve organisatie. Een organisatie waarin samenwerken en verantwoordelijkheid nemen belangrijke vaardigheden zijn.

Online platform voor talentontwikkeling

Ons feedbacksysteem is de Spiegelapp. Dankzij deze interactieve leeromgeving krijgen medewerkers continu terugkoppeling van hun leidinggevende, collega’s en andere betrokkenen. Het is niet nodig te wachten op de traditionele gesprekken van de beoordelingscyclus. De ontwikkeling gaat dus veel sneller.

Competentieontwikkeling met de Spiegelapp

Medewerkers nemen zelf de regie door te bepalen over welke competenties binnen hun functieprofiel zij feedback vragen en aan wie. De feedback die terugkomt, is na te lezen in duidelijke rapportages. De resultaten geven nieuwe inzichten, die van grote waarde zijn voor de ontwikkelgesprekken met de leidinggevende. Deze gesprekken vragen veel minder voorbereidingstijd; de medewerkers hebben immers zelf de regie. Met nieuwe energie kunnen zij verder werken aan hun ontwikkeling.

Online feedback via handige app

De persoonlijke video die de medewerker kan toevoegen, onderstreept waarom die feedback zo belangrijk is. Feedbackgevers zijn hierdoor extra gemotiveerd om mee te werken. Via de app natuurlijk, gemakkelijk en snel, in de huisstijl van uw organisatie. De app werkt op elke smartphone.

Andere praktische functies:

 • chatfunctie om kennis en ervaringen met collega’s te delen;
 • gesprekscyclus ter herinnering aan afspraken vanuit performance management;
 • feedforward en ontwikkeltips voor de te ontwikkelen competenties en vaardigheden.

Inzicht via het HR-portaal

In overzichtelijke dashboards krijgen HR-managers de (anonieme) data gepresenteerd: hoe vaak wordt de app gebruikt? Welke appfuncties moeten nog eens onder de aandacht worden gebracht? En inhoudelijk: wat zijn de gemiddelde scores op de diverse competenties – organisatiebreed, per afdeling of op functieniveau?

In de transitie naar een effectieve, samenwerkende organisatie zijn resultaatgericht sturen en samenwerken belangrijke vaardigheden voor programma- en projectmanagers. De heldere grafieken in het dashboard laten anoniem en duidelijk zien hoe hierop gemiddeld gescoord wordt en waarop dus verdere training en ontwikkeling nodig is, passend bij de organisatiedoelstelling. De Spiegelapp levert een degelijke onderbouwing voor het HR-opleidingsbeleid.

HR-portaal draagt bij aan organisatieontwikkeling

De HR-manager kan elke gewenste grafiek selecteren voor de rapportage die automatisch in pdf verschijnt. Wel zo handig, als onderbouwing voor presentaties met het doel om gerichte vervolgstappen in gang te zetten. Het Spiegelapp-feedbacksysteem zet organisaties op de juiste manier in beweging.

Onze feedbackmethode stimuleert:

 • regie over eigen ontwikkeling
 • inzicht in en ontwikkeling van talent
 • een open feedbackcultuur
 • integrale samenwerking in fusietrajecten
 • het aantrekken van jonge medewerkers en trainees

Extra voordelen van de Spiegelapp:

 • inhoudelijk sterke ontwikkelgesprekken
 • besparing van tijd en kosten
 • vitale en productieve medewerkers
 • Software as a Service: H+C ontzorgt

Meer weten over ons Spiegelapp-feedbacksysteem?

Bel Krista Beilschmidt op nummer 070 346 92 05 of 06 41 27 30 20 voor meer informatie en relevante referenties in de profit- en non-profitsector. Krista is HR-consultant, bedrijfskundige, organisatiespecialist en managing partner van H+C.

Ja, ik wil meer informatie over de Spiegelapp.
WhatsApp ons direct!