Succesvolle implementatie H+C Spiegelapp - continu leren en doelen halen

16 juli 2019

De kick-off is achter de rug, de beveiliging is rond en de SpiegelApp pronkt op de mobiele telefoons. De medewerkers van een grote opdrachtgever zijn nu actief bezig met hun groei, dankzij dit nieuwe instrument van H+C. De evaluaties zijn positief: de directe online feedback zorgt voor continue persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bedrijfsdoelstellingen worden haalbaar.

In traditionele beoordelingscycli staan evaluatiegesprekken slechts een paar keer per jaar op de agenda. Bovendien is er vooral sprake van eenrichtingsverkeer en focus op tekortkomingen. Daar gaan medewerkers niet beter van presteren. De H+C Spiegelapp levert medewerkers continue terugkoppeling op van hun leidinggevende, collega’s en andere betrokkenen. Het is niet meer nodig om te wachten op de geplande gesprekken van de beoordelingscyclus. Dit zet een snelle ontwikkeling in gang die het werkplezier enorm vergroot.

Zelfregie

Kern van de online tool is zelfregie. Medewerkers bepalen met de feedback-functie zelf op welke competenties zij feedback vragen, en van wie en voor wie deze inzichtelijk is. In de traditionele plannings-, voortgangs- en beoordelingsgesprekken werden afspraken over persoonlijke ontwikkeling eerder door de leidinggevende opgelegd dan door de medewerker zelf geïnitieerd. In deze tijd, waarin het flexibele Nieuwe Werken steeds populairder wordt en structuren veel sneller veranderen, is er behoefte aan een interactieve leeromgeving. De H+C Spiegelapp beantwoordt hieraan.

Gepersonaliseerde Spiegelapp

De H+C Spiegelapp is een ontwikkelinstrument dat helemaal op de gebruiker aansluit. Met een eigen video presenteert de medewerker de doelstellingen voor persoonlijke en professionele groei. De feedbackgever krijgt daardoor helder inzicht in zijn of haar motivatie. Met de handige dialoogfunctie kan de medewerker direct reageren op de gegeven feedback, bijvoorbeeld door te vragen om nadere toelichting. En de resultaten zijn direct zichtbaar in heldere grafieken binnen de app en in duidelijke feedbackrapporten. De Spiegelapp is met nog meer handige functies laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en heel erg leuk!

De H+C Spiegelapp is beschikbaar als webapp-applicatie en als app op elke smartphone. De vormgeving is op maat, passend bij de huisstijl van uw organisatie. En natuurlijk goed beveiligd tegen ongewenste toegang. Het persoonlijke ontwikkelinstrument geeft de medewerker voortdurend nieuwe inzichten. Daardoor heeft het een belangrijke functie in professioneel performancemanagement.

HR-managers krijgen op functieniveau (anoniem) inzicht in het gebruik en de uitkomsten van de Spiegelapp, dankzij statistische rapportages in overzichtelijke dashboards. Automatische meldingen houden hen op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor is tussentijdse bijsturing mogelijk om de transitie van de organisatie te ondersteunen. H+C geeft als ervaringsdeskundige graag toegespitste adviezen.

Wilt u meer weten over de H+C Spiegelapp voor effectieve samenwerkende organisaties?

Bel Krista Beilschmidt op nummer 070 346 92 05 of 06 41 27 30 20 voor meer informatie en relevante referenties in de profit- en non-profitsector. Krista is HR-consultant, bedrijfskundige, organisatiespecialist en managing partner van H+C.

Ja, ik wil meer informatie over de Spiegelapp.
WhatsApp ons direct!